keresés:
     
kezdőlap higiéniai programok biztonsági adatlapok viszonteladók

Higiéniai ellenőrző- és mérőeszközök


műszaki  megoldások, húsipari higiénia

  cégünk
  szolgáltatásunk
  higiéniai programok
  műszaki megoldások
  ellenőrző- és mérőeszközök
  minőségirányítás
  viszonteladók
  kapcsolat

Higiéniai ellenőrző és mérőeszközök

A Hungaro Chemicals Kft. nagy hangsúlyt fektet a keverékek (termékek) megfelelő minőségére, a keverékek használati oldatának a partnereknél szaktanácsadó által, valamint laboratóriumban való meghatározására. A pH mérés, vezetőképességmérő készülék, titrálással való használati oldat meghatározása, vezetőképesség alapján grafikonok elkészítése, stb. minden keverékre elérhető, melyet a Fejlesztő laboratórium készít. A szaktanácsadók, a Fejlesztő laboratórium a partnerek rendelkezésére áll, kérjük keressen minket kéréseivel, kérdéseivel.


pH mérő készülék

A készülék nem hordozható, kifejezetten laboratóriumi használatra tervezték. Gyors, pontos megbízható mérési eredményt garantál a készülék a pH elektród segítségével. Digitális kijelzőjén könnyen leolvasható az érték, valamint a hőmérséklet. Az elektród megfelelő, rendszeres tisztítása, valamint állandó KCl oldatban való tárolása fontos.

A kijelzőn villogó jelzés mutatja a kalibrálás tényét. Az oldatba merítést követően pár másodpercen belül a kijelzőn megjelenik a pH érték, valamint a hőmérséklet. A nagyobb pontosság érdekében külön van savas és lúgos tartományban kalibrált, ezáltal pontosabban mérő pH mérő készülék a Hungaro Chemicals Kft. Fejlesztő laboratóriumban.
Koncentráció meghatározás (Titrálás)

A titrálás fontos kémiai analitikai technika. A titrálási folyamat egy ismert koncentrációjú mérőoldat lassankénti adagolását jelenti a meghatározandó/mérendő anyag oldatához mindaddig, amíg egy indikátornak nevezett jelzőfolyadék a mért anyagot a mérőoldat kémiailag teljesen fel nem használta.

A vizsgálat során a fogyott mérőoldat térfogatából a meghatározandó anyag mennyisége kiszámítható. A titrálási pontot a titrálás végpontjának nevezzük, a felhasznált mérőoldat mennyiséget pedig titernek.

A Hungaro Chemicals Kft. a keverékei számára a koncentráció meghatározást titrálási módszerrel elkészítette. A módszert a partnereknél a szaktanácsadók a helyszínen, valamint laboratóriumban egyaránt el lehet végezni.

A meghatározás egyszerű, gyors és a lépésenként való leírásnak köszönhetően könnyen elvégezhető. A titráláshoz eszközök, vegyszerek a fejlesztő laboratóriumban a szaktanácsadók, partnerek számára elérhető.
Vezetőképességmérő készülék

Hordozható, kézi vezetőképességmérő készülék. Gyors és pontos mérést tesz lehetővé. A mérési eredmény digitális kijelzőről olvasható le. A készüléken a pontos hőmérséklet is leolvasható. Minden oldat vezetőképességmérő hőmérséklet függő. A készülékek alkalmasak a hőmérséklet kompenzáció beállítására.

A készülék kijelzőjén a kalibrálást villogó jelzés mutatja. A kalibrálást a Fejlesztő labor végzi. Az oldatba merítést követően pár másodpercen belül a kijelzőn megjelenik a hőmérséklet és az oldat vezetőképesség értéke. Az elektród megfelelő, rendszeres tisztítása, tárolása fontos a pontos méréshez.

A Hungaro Chemicals Kft. a felhasználást figyelembe véve készíti a keverékek vezetőképesség grafikonját.pH papír

Egy savat vagy lúgot tartalmazó vizes oldat savasságának vagy lúgosságának erősségét a H+ vagy az OH- ion koncentrációval lehet jellemezni. A víz ionszorzatának következtében ez a két ionkoncentráció egymással szigorú kölcsönhatásban van.

A víz ionszorzatából adódóan az originális pH skála 0-14-ig terjed vizes oldatok esetében, ahol egy abszolút semleges oldat pH-ja 7, míg 0-7 tartomány a savas és a 7-14 tartomány a lúgos oldatokat jellemzi. 

Univerzális indikátor papír műanyag adagolóban.

1 és 14 pH között mér. 100 db teszlapot tartalmaz. Az eredmény leolvasása igen egyszerű, csupán a műanyag adagolón található színskálával kell összehasonlítani a folyadékba merített papír színét.

 

 

 

vissza az  előző oldalra

 

Hungaro Chemicals Kft - 4445 Nagycserkesz, Halmosbokor 6.
telefon: +36 42 508 970, fax: +36 42 500 039